Pagini

8 ianuarie 2011

Muzeul şi atitudinea!


În satul Vărvăreuca a raionului Floreşti locueste un român pe nume Victor Ţîbrigan care din anul 2007 şi-a transformat propria casă în muzeu închinat ostaşilor Români căzuţi pentru apărarea patriei în Primul şi  Al Doilea Război Mondial. Acest om este unul dintre puţinii români care are atitudine şi care luptă pentru adevăr intr-o ţară îmbibată de comunism. Neavînd surse de existenţă supravetuind cu pensia acordată de Guvernul României el se bazează numai pe promisiunile date de “Departamentul pentru Românii de Pretutindeni”  şi   ”Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor”.

Prezentarea muzeului la slujba de pomenire a ostaşilor români cazuţi pe cîmpul de luptă 18 iulie 2009.
******************************************************************************************************************************
Incă de la fondarea acestui muzeu el caută surse financiare pentru a transforma acest muzeu unic din Republica Moldova închinat ostasilor Români într-un adevărat muzeu european. Muzeul posedă multe exponate preţioase dar care nu sunt păstrate în casete de prezentare din cauza lipsei surselor financiare, tot din această cauză muzeul este amenajat prost atît din exterior cît si din interior.  Muzeu este un  loc foarte interesant care are sub tutela sa şi Fîntîna Eroilor care se afla pe înălţimea Bortoasa unde sau dat lupte grele in vara anului 1941 şi unde au căzut ostaşii diviziei 14 infanterie română  constituit din: 105 ofițeri, 57 subofițeri, 2862 ostași care au fost înhumați în cimitirile din Florești(În perioada sovietică a fost distruns şi folosit ca teren pentru constructia caselor de locuit)și Vărvăreuca.
 
Băieţii din Noii Golani Floreşti la sediul Muzeului “Memoria”  02.10.2010
  • Cei care vor să viziteze acest muzeu mă pot contacta: skype- vladius_bpr ; messenger-vladius20061@yahooc.com
Vindeo despre Muzeul “Memoria”
TRM: Muzeu închinat eroilor români. Varvareuca
MUZEUL ,MEMORIA DIN S.VARVAREUCA
  • Cei care vor să viziteze acest muzeu mă pot contacta: skype- vladius_bpr ; messenger-vladius20061@yahooc.com

  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu