Pagini

10 august 2013

Despre film sau cum văd eu cinematografia.

 Numaice am dus pînă în capăt un film foarte bun ”Oblivion”- m-a impresionat, și m-am gândit de ce să nu scriu un articol despre filme. E vara, cu toții suntem în vacanță și avem destul de mult timp liber, o metodă bună de a omorî acest timp cit mai eficeint și placut este vizionarea unui film.  Ador filmele calitative și puternice, mai ales cele istorice care au un mesaj amplu și profund pentru înțelegerea cărora este necesar să pui în mișcare gărgăunii din cap. Ca exemplu, serialul - "Rome", e foarte mult de vorbit despre el, cel mai bine e să gasiți vreo zece orice libere și s-ăl vizionați.
 Unul dintre preferații mei regizori este Ridley Scott, el are un întreg arsenal de filme care îți dezvoltă identitatea și îți deschid ochii la anumite probleme globale ale umanitații. 
Ridley Scott practic este unicul regizor cre produce filme fantastice cu un înțeles atît de profund, vizionți filmul Prometheus.
Propun spre vizualizare următoarele filme de Ridley Scott, care m-au impresionat cel mai mult ...
"Prometheus" (2012)
"Robin Hood" (2010)
"Kingdom of Heaven" (2005)
"Hannibal" (2001)
"Gladiator"(2000)
Dacă alegeți un film de Ridley Scott priviți numai în varinta prezentată de regizor "Director's Cut" . 
 





    Cum am spus și anterior, iubesc foarte mutl filmele istorice, mai ales cele românești - grație regizorului Sergiu Nicolăescu care a reușit într-o oarecare măsură să mențină identitatea națiunii noastre prin filmele pe care lea creat...
Filmele lui Nicolăescu care m-au facut să ma simt mîndru că sunt român.
Carol I (2009)
Oglinda (1993)
Mircea (1989)
Mihai Viteazul (1971)
Dacii(1967)
Cineva spunea că cinematografia vine să înlocuiască lectura - nu , cinematografia vine să creeze o viziune aparte a lumii asupra unor probleme, sentimente, oameni și evenimente, - mai bine zis asupra orice...
 Noi suntem ceea ce facem, ce mîncăm, ce ascultăm, ce vorbim , ce privim ... din tot ce ne înconjoară putem scoate un folos, ne putem perfecționa și ne face mai buni și mai deștepți. Filmul ne ajută să ne desăvîrșim în ceea ce facem, trebuie doar să știm cum să alegem un film cu adevărat potrivit personalității noastre.
 Nu vreau să scriu care sunt filmele mele preferate, nici nu am poftă să le descriu, propun spre vizualizare lista celor  1000 de filme pe care trebuie să le vezi realizată de Internet Movie Database (IMDb)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu