Pagini

21 noiembrie 2013

Marșul comuniștilor – gest în agonie gândit cu cap!

Comuniștii planifică un marș de amploare spre Chișinău prin care vor să pună capăt coaliției de guvernământ și care să ducă la alegeri anticipate. La revoluție spun ei și unora le-a ajuns tupeu să numească aceste acțiuni drept „Revoluția de catifea” .
 Cât de prosti pot fi comuniștii sau cât de proști ei ne consideră pe noi.
  ”Revoluția de catifea” este un eveniment istoric care a dus la pierderea monopolului politic a partidului comunist din Cehoslovacia și revenirea la democrație. Cum poți numi acțiunile tale, fiind comunist, în numele unei revoluții care a dus la scindarea celor care aveau aceleași opinii politice ca și tine? Ești prost bă nene comunist…?
Al doilea argument ar fi: Revoluțiile politice apar la trecerea de la feudalism la capitalism sau de la capitalism la socialism, teoretic considerat prima fază a comunismului … În cazul comuniștilor din R. Moldova nu văd dorința lor de a transforma societatea noastră în una socialistă, văd inversul ei vor una a monopolului economic. Prin revoluție comuniștii vor doar să ajungă la putere, să ia hățurile guvernării în mâinile lor fără a nu schimba nimic. După care iarăși să înceapă dezbateri despre viitoare orientare economică a Moldovei, Uniunea Europeană sau Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.
Comuniștii pe care îi avem noi cu nimic nu se deosebesc de alte partide politice din R. Moldova, doar că aceștia au o altă manieră de a se exprima și folosesc cealaltă extremă a opțiunii politice pe care o poate alege Moldova. Dat fiind faptul că noi încă nu avem politicieni din cauză că noi încă nici odată în istorie nu am avut politică rămânem a fi conduși de un cerc restrâns de oamenii care în timpul URSS erau la conducere politică, pe aceste meleaguri, iar acum sunt la conducere economică, grație privatizării intense în ultimul deceniu a secolului trecut.
De ce Piața Marii Adunări Naționale și anume pe 3 zile.
Comuniștii vor să ocupe PMAN pe trei zile astfel să organizeze o acțiune cu un ecou internațional mare. Sunt sigur că vor folosi în scopuri politice și tinerii care vor ieși la proteste împotriva Ministrului Educației Maia Sandu. Astfel dacă până acum imaginea „Partidului Comuniștilor” erau alcătuită doar din bătrânii acum vor avea și o (ne)bună parte din tineret. Din cauza faptului că nici o instituție a statului și nici un partid politic nu a luat atitudine față de ceea ce fac absolvenții claselor a XII-cea, comuniștii vor folosi aceasta pentru ași aproviziona rândurile partidului cu un flux mare de tineri gata pentru acțiuni de promovare a partidului. Comuniștii nu vor reuși să genereze alegeri anticipate însă prin marș își vor mări influența și anume datorită celor care sunt împotriva sistemului educațional. Problemele mici la care adesea nu tragem atenția pot genera probleme foarte grave, uneori inacțiunea este mai nocivă decât acțiunea greșită.
Marșul spre Chișinău a comuniștilor.
Nu-i respect pe comuniști, nu din cauza ideologiei lor politice și a orientării pe care o propun cetățenilor noștri, ci din cauza faptului că acești oamenii ne consideră de animale. Ei nu ne respectă pe noi și nici pe tații și buneii noștri, ei preferă să lingă curul oricui pentru a ajunge la putere de unde să-și poată asigura business-ul.
Fiecare în parte este slab, dar dacă ne unim în jurul unei idei ne transformăm în puterea care poate schimba ceva.    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu