Pagini

7 februarie 2014

Suntem prea proști pentru a trăi în țara noastră...

-  De ce mereu de impotența noastră economică și politică este vinovat cineva? Comuniștii dau vina pe serviciile de la București restul pe serviciile de la Moscova dar nici unii nici alții nu-și asumă nici o responsabilitate de faptul că nu au făcut nimic din ceea ce au promis oamenilor. Ba mai mult, ne-au transformat în oi și ne-au muls de când ne ținem minte…

Cum se numesc cei care nu se țin de cuvânt știm noi bine, și-i numim pe la spate însă mai important este să acționăm cumva pentru ai pedepsi pentru asta, pentru ai trage la răspundere pe toți cei care au vorbit poporului una și au făcut alta.
Dece să dăm vina pe politicieni când noi singuri suntem idioți care am fost duși de nas de la începutul formării țării noastre ca stat independent, oare numai ei sunt de vină?  După părerea mea încă foarte multă vreme, sigur dacă no să fugiți de aici la fel cum au făcut-o mulți alții, vom fi duși de nas ,natura noastră seculară este ca să fim duși de nas, pentru că de la început ne-a fost inhibată capacitate de autoconducere.
În 89, am cerut Limba Română, am primit o limbă moldovenească care până nu demult era folosită ca avanpost pentru structurile vecinului nostru imperialist, adesea din cauza acestui subiect oamenii noștri de cultură au fost și legați la mâini pentru a arăta adevărul. Ce este legea supremă a unui stat atunci când conține fraude antinaționale?
Am cerut să scoatem partidul comunist în afara legii, însă peste câțiva ani îl vedem reorganizat în campania electorală din 2001  unde și câștigă, mai mult acest partid nu mai este și niciodată nu a fost urmașul Partidului Comunist ci doar o minciună înghițită de poporul nostru nostalgic pentru vremurile trecute. Oamenii noștri au proprietatea de a călca de două, trei și chiar patru ori pe aceiași greblă deoarece sunt sclerotici, uită și e păcat, chiar e păcat…
În 2003  eram cu Roșca care striga că este român, aprindea flacăra națională în inimile miilor de moldoveni care credeau în ideal, și aici am fost mințiți și ca în totdeauna am tăcut și am așteptat ce vor face alții, ei la rândul lor așteptau ce vom face noi.
În 2009 a fost apogeul prostiei noastre, pe lângă ideea de libertate și adevăr pentru care sa luptat am văzut și adevărata față a poporului nostru. Mai țineți minte turmele de moldoveni cu televizoare, monitoare, covoare, scaune și fel de fel de lucruri din locul cel mai sfânt al unei țări, locul unde se decide soarta poporului. 
Apropo, cum se numesc oamenii care se cacă acolo unde dorm?
Evenimentul neplăcut de la Pădurea Domnească din iarna 2012 a fost cireașa din vârful tortului de căcat pe care am înghițito la timpul cuvenit . Sa mai dat vreo rânduială în fața poporului de ceea ce sa întâmplat acolo? Nu, și dacă așteptați noi detalii, ele vor mai fi la fel de spălăcite ca și cele despre 7 aprilie.
Acum avem problema referendumului din Găgăuzia, și este clar că găgăuzii nu doresc să fie conduși de idioții care ne conduc pe noi. Despre acest referendum se vorbește mult, politicienii aruncă în gol replici fierbinți și moldovenii noștri de după ecranele televizoarelor le iau drept acțiuni reale și așteaptă ca totul să se rezolve de la sine. Sunt prea proști pentru a înțelege că nici o rezolvare a cestei probleme nu va fi, pentru că actuala noastră clasă politică sunt doar pioni, salariații unui sistem sigur de colectare și spălare a banilor fără a fi trași la răspundere vreodată.  Ce fel de prim ministru avem noi dacă el nu-și poate controla membrii guvernului pe care îl conduce? Formuzal cazul referendumului din Găgăuzia nu poartă nici o vină, el lucrează pentru interesele sale și a minorităților în fruntea cărora stă, politicienii noștri îl pot doar invidia pentru faptul că cei care l-au ales nu sau dezamăgit în dânsul și îi susțin cuvântul.

Noi nu avem politicieni arestați, de fapt noi în genere nu avem politicieni, ai noștri sunt doar agenți economici care sub acoperirea politicii vin să-și asambleze și dezvolte business-ul aici, unde încă aluatul este moale și bun pentru a fi frământat și în cazul țărișoarei noastre din păcate aluatul suntem noi, oamenii. Noi trebuie să ne învățăm să cerem rânduiala de la cei care trebuie să ne-o dea și nu invers. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu