Pagini

18 octombrie 2013

Nimic nu e întâmplător - partea I

Poate uneori sunt debil - poate nu înțeleg foarte multe lucruri elementare și simple, însă ceea ce am constatat ultima perioadă mă duce tot mai mult la gândul că de fapt majoritatea lucrurilor care ne înconjoară sunt  pentru a ne îndupleca la lene și ne transformă involuntar în legume. Ca exemplu facebook-ul, această rețea de socializare ne distruge nu prin faptul că promovează careva valori false sau că provoacă dependență psihică ci prin ceea că ne ia o cantitatea impunătoare de timp. Mulți nu observă asta, alții nici nu vreau să o facă, este un timp nou de virus mai puternic prin simplul fapt că e plăcut.
În viață cel mai important e timpul, folosirea eficientă a acestuia ne transformă din prosti în deștepți, din săraci în bogați, din nimeni în cineva. Timpul este unicul cartuș pe care îl avem în arma vieții, dacă nu știm cum eficient să-l folosim vom muri fără să tragem vreodată.
Suntem învățați să prețuim ceea ce nu ne aparține, să ne mulțumim cu ce avem și să ne conformăm regulilor existente.  
Cât de mult nu am vrea noi sa fim individuali totuși trăim într-o societate unde mergem după rigori impuse de nu știu cine… . Ne naștem, plecăm la grădiniță, școala, universitatea, lucru și mai apoi murim.  Totul pare a fi normal,  însă de fapt suntem piese de schimb într-un mecanism mare care este condus de alte valori decât celea care ni se impun nouă. Robia mereu a exista și va exista, sclavia de odinioară sa transformat în una cu mult mai cruntă unde nici ”nu știi” cine e stăpânul (Toată viața lucrezi ca pentru tine pentru cineva). Totuși mă bucură faptul că sunt oameni care gândesc și văd cât lumea mai altfel decât ceilalți, voi spera mereu că în curând la viață se vor trezi cu mult mai mulți.

Nimic nu e întâmplător…   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu