Pagini

31 august 2012

Mulțumesc pentru LIMBA MEA ROMÂNĂ!

 “Marea Adunare Naţională” de la Chişinău din 27 august 1989, în care sute de mii de moldoveni ceruseră proclamarea limbii române ca limbă de stat şi revenirea la grafia latină astăzi este dată uitării, și idealurile Româneşti pentru care au luptat tații noștri astăzi sunt sfâșiate de fiarele politice pentru acumularea a câteva voturi.
    Astăzi este ziua Limbii Române, pentru care s-au jertfit sute de scriitori, pentru care au suferit mii de profesori și jurnalişti, și pentru care au plâns sute de mii de oameni, astăzi e ziua limbii noastre Române.
  Sărbătoarea de astăzi a fost dobândită cu sudoarea și truda a sute de mii de oameni ce au stat necontenit în Piața Marii Adunări Naționale sub cântecele lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici și versurile lui Grigore Vieru.
       Ei nu s-au temut de tunurile și tancurile rusești , ei au ieşit pentru a păstra continuitatea culturii noastre care era amenințată cu dispariția sub forța malefică a propagandei comuniste impuse teritoriilor ocupate din fosta URSS.
  Prima piatră în temelia unei națiuni este limba, sub ocupația sovietică, călăii si ocupanții au încercat să ne distrugă temelia și să o reconstruiască după placul lor însă demnitatea și cultura noastră au fost mai presus decât oricare putere armată și fizică.
  Sângele lui Eminescu curge prin venele noastre şi în această zi nu ne costă nimic ca să spunem mulțumesc celor care în 1989 au fost pe piață pentru a cere LIBERTATE și pentru a opri procesul de mutilare a limbii noastre.
  MULȚUMESC PENTRU LIMBA MEA ROMÂNĂ.
Tatăl meu(al 2-lea din dreapta), Teatru Verde 1989,  Mișcare de Redeșteptare Națională)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu