Pagini

24 martie 2011

7 aprilie. Uitat!



La 7 aprilie vom avea o replica teatralizata a evenimentelor care au avut loc in centrul capitalei in 2009. Tinerii, care au fost batuti de politisti in noaptea protestelor in strada si in comisariate, spun ca vor inscena torturile la care au fost supusi. Ei au declarat ca acesta va fi un raspuns dat autoritatilor pentru faptul ca nici pana astazi politistii care i-au maltratat nu au fost pedepsiti.

Circa 50 de tineri, victime directe sau indirecte ale evenimentelor din 7 aprilie, au fost invitati astazi la Primarie pentru a-si spune pasul. Majoritatea tinerilor se plang pe probleme de sanatate si dosare nefinalizate.
Potrivit medicilor, care s-au ocupat de tinerii maltratati, in urma loviturilor primite, 70 la suta din s-au ales cu traumatisme-cranio-cerebrale.
Solicitat de ProTV, Serviciul de presa al Procuraturii generale a respins afirmatiile precum ca dosarele tinerilor se taraganeaza. Dimpotriva, procuratura spune ca 27 din cele 58 de dosare penale deschise pe numele a 44 de politisti au fost transmise deja in judecata. Pana acum doar 2 politisti au fost condamnati la inchisoare cu suspendare pentru tortura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu