Pagini

10 iunie 2014

Ajunge să roadeți semințe, e timpul să aveți măcar un pic de cultură

   Mii scârbă să văd în ce sa transformat țara în care m-am născut , într-o societate prea invidioasă și prea spurcată pentru a te mândri cu ascendența din aceasta.
Nu există stare mai scârboasă și mai umilă decât teama, cred că sub influența acesteia noi am ajuns să fim așa încât și nouă să ne fie greață de noi. Istoria a fost prea aspră cu bunei noștri, păcat,  ei pe pielea lor au suportat greutatea mașinăriei propagandistice a URSS ,anume de atunci a pornit acel măcel de creier care ne-a transformat în neoameni. Din momentul în care URSS-ul nu mai există sunt mai bine de două decenii însă noi tot am rămas conduși de aceleași convingerile cu care au fost domesticiți buneii noștri. Este o tâmpenie să fii condus de idealurile altui stat, mai ales a unui care nu mai există.
   Mii greață să văd mincinoși și târfe pe la televizor furând voturile de la țărani în schimbul unor iluzii despre un viitor ”ca înainte”. Nu miar fi atât de greață dacă în vorbele acestor târfe politice al Filat, Lupu, Dodon, Voronin, și restul ar fi măcar un pic de realitate.  Avem un neam foarte prost, ar fi bine măcar să recunoaștem asta, fără școli, fără universități, fără teatre, fără nimic ce ar menține sau din potrivă ar dezvolta nivelul nostru de cultură. Realitatea din Moldova este una foarte simplă, copiii se educă pe odnoklassiki, maturii sunt la Moscova, iar restul sunt în același ocol cu politicienii noștri corupți, aceștia caută cum să rupă și ei o bucată din tort lingând cururile celor pe care îi cred mai deștepți ca dânșii(anume majoritatea dintre aceștia sunt cei cărora le trebuia nu demult legea ceea cu mașinile de lux, dacă mai ține cineva minte).


Neam deprins prea mult să ne lăudăm și să ne atribuim merite străine, să ne considerăm mai deștepți ca alții și să fim invidioși pe cei care obțin prin muncă ceea ce noi vrem să obținem prin furat.  Pe lângă vorbele dulci pe care le spunem despre tară și oamenii noștri trebuie să recunoaștem că avem o populație putredă de lăcomie și zgârcenie o societate care numără bani din buzunar străin și nimic nu face pentru că cineva să o respecte. Vorba ceea că moldoveanul e muncitor, primitor și harnic o știm cu toții, aceasta vorbă nu sa dovedit a fi adevărată, e timpul să recunoaștem asta. Îi acuzam pe toți de problemele noastre, pe ruși pe ucraineni pe găgăuzi pe bulgari sau pe țigani însă noi singuri am transformat țară într-un bazar și regulile după care trăim tot sunt niște reguli de bazar... păcat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu