Pagini

2 ianuarie 2014

Ca după sărbători

 Străzi luminate prost și glod, oamenii cu ochii bulbucați cărora le este foarte rău, pe ici acolo vezi pe cineva care zace jos în vomă și încearcă din ultimele puteri să se ridice, dar în zadar.  E sărbătoare mare, e anul nou, bun venit 2014.
De dimineață troleuri și rutiere cu geamurile asudate și babe care aleargă cu pungi multicolore dintr-un capăt de stradă până în altul încercând să intre în esența urbanisticului sat Chișinău. Cineva doarme în glod iar cineva doarme acasă, diferența dintre aceștia se limitează mai mult la noroc decât la starea socială, unul a avut norocul să-l ajungă alcoolul la cap, acasă, iar al doilea a avut nenorocul să-l ajungă alcoolul la cap, în stradă.  Toți sunt după sărbătoare, anul nou e ca o zi de naștere pe care o sărbătoresc toți concomitent, mai pe scurt un fel de fenomen social care te predispune la beție și distrugere totală a organismului fără a te gândi la ziua de mâne. Zorile lui 2014, de fapt ca și zorile anilor precedenți mirosea a mahmureală, toată planeta e după beție și la toții le este rău.
Și cineva din cei 7 miliarde de oamenii sa trezit din agonie și a spus: ”Am chilit cum scrie cartea deci am făcut tot ce a trebuit pentru a te întimpina 2014, aștept să vad ce ai să faci tu pentru mine”

Morala: toți beau pentru că mâne să fie mai bine decât ieri, dar ieri tot au băut. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu