Pagini

6 decembrie 2012

De ce postezi atât de rar pe blog!

Primesc adesea întrebarea : ”De ce postezi atât de rar pe blog?”. Astăzi vreau să mă pronunț asupra acestui subiect.

  Sunt în criză de idei cînd zilele pe care le trăiesc sunt monotone și lipsite de vehemență, acest lucru nu-mi permite să găsesc teme pentru a scrie un articol.
 Pentru mine ceea ce scriu trebuie să fie parte a propriei mele personalitați, nu pot scrie despre lucruri pe care nu le cunosc, care nu mă privesc și nu mă afectează, pentru a atrage cîteva like-uri și vizualizări e absurd și anormal.
 Aceasta este problema întregului blogging moldovenesc, mulți scriu despre ceea ce nu cunosc pentru a acumula puțină atenție. Este foarte ciudat să te autonumești blogger, acest nume trebuie obținut. Lumea care te apreciază trebuie să simtă spectrul tău analitic asupra fenomenelor sociale de care ești interesat și pe care le trăiești.
 Tu descrii ceea ce trăiești, anume viața ta trebuie să te facă să scrii ce ce cuprinde societatea. Dacă ai o viață de rahat, este evident că și ceea ce scrii tu este de nimic și niciodată nu va fi apreciat (poate numai de semenii tăi care la fel au o viață de nimic). Pentru a scrie e nevoie să faci parte din mecanismul unei societăți, să fii influent în mediul tău și să ai o bază de prieteni care îți apreciază munca. Analiza unei probleme trebuie să fie dictată de cultura ta socială și nicidecum de ceea ce ai găsit drastic și grozav undeva pe facebook. Valoarea ta este dictată de modalitatea de a vedea lumea prin prisma evenimentelor trăite. Cu cît ai o viață mai interesantă, cu atât capacitatea ta de a scrie este mai mare. Trăiește și scrie, nu scrie și apoi încearcă să trăiești.
 Blogul nu este o valoare a vieții mele, el nu mă ajută să-mi rezolv problemele porsonale, el este instrumentul care ma ajută să-mi expun părearea și ideile legate de viață și societatea prin care trec.
  Traiți o viață interesantă și atunci, evident, veți avea despre ce scrie și ce expune, involuntar.


2 comentarii:

  1. Blogărul e de fapt un individ ce-și așterne public/virtual ce consideră de cuvință. Deținător al unui jurnal.
    Nu e obligatoriu să postezi regulat, des etc. Postezi când dorești, simți că ai ceva de notat.
    Oricine-și ține un jurnal virtual, este blogăr.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi permit sa nu fiu de acord cu tine Tury, blogăr e mai mult decît ceea ce spui tu.

    RăspundețiȘtergere