Pagini

3 noiembrie 2012

Moldovenii noștri.

  Nu suntem nimic mai mult decît ceea  ce reprezintă personalitatea nostră, faptele și valorile noastre ne poziționează pe scara socială ca individ mai mult sau mai puțin respectat.
  Mulți spun că nu au nevoie de respect, alții cai nui interesează părearea altora despre ei, însă în subconștientul fiecăruia există un mecanism ce luptă pentru o valoare și o imagine mai bună în fața societații din care face parte. 
  Cea mai mare problemă a societații ”moldovenești” este abaterea faptelor de la valorile pe care le promovează indivizii societații noastre, anume incapabilitatea acestor oameni de a fi solidari și sinceri cu restul lumii care se află la același (nu toți) nivel de prostie ca și ei. Capacitatea noastră de a ne autolăuda ne face să pierdem foarte mult și ne blochează anumite canale sociale care sunt foarte necesare pentru stimularea oricărei societați, vorbesc despre lipsa de respect și stimă între indivizii aceleiași societați care la prima posibilitate se vor ”ingropa unii pe alții”, auzim foarte multe cazuri de ceia ce ai noștri numesc ”Kidos”, în Rusia, Spania, Italia... unde concetațenii noștri se mint unii pe alții pentru cîțiva bani.
  Pe lângă faptul ca suntem posedați de o mîndrie neînțeleasă de restul lumii suntem foarte fanfaroși, eu ași clasifica societatea noastră în două categorii majore:
   1. Oamenii săraci care la primul ban făcut încearcă să demonstreze tuturor că au bani mulți și valoare.
   2. Oamenii bogați ( majoritatea nu platesc impozitele, deoarece fac mahinații) care chiar dacă posedă mașini de lux, și imobil de sute de mii de euro, mereu vor să apară ca oameni săraci în fața lumii (nu pentru că sunt solidari cu restul, dar pentru ca să nu apară întrebări legate de banii pe care îi dețin.)
  Avem o populație complicată din punct de vedere social cu care este foarte greu de conlucrat în rezolvarea unor probleme, nu cred că pot să propun o modalitate de soluționarea a acestei maladii sociale decît dacă fiecare individ ar conștientiza singur că face parte dintr-un mecanism social complex unde fiecare piesă are rolul și importanța sa. 
  Pe lângă faptul că suntem diferiți și avem scopuri total opuse trebuie să avem ceva care ne leagă și ne face să luptăm pentru ceva mai mult decît suntem noi acum.

2 comentarii: