Pagini

12 martie 2012

Valoare vieții.

 Un lucru foarte important pentru fiecare dintre noi este felul unic și original de a vedea și înțelege lumea. Fiecare persoană trebuie să-și facă o analiză proprie a felului de a gîndi și să aibă un raspuns ferm și multilateral la întrebarea : ”Ce este valoare pentru tine?”. De la o anumită virstă incepem să pricepem culorile vieții și pentru a rămîne personalitate niciodată nu trebuie să ne dezicem de ideile și pozițiile noastre sub influiența cuiva dacă suntem convinși că opinia noastră are valoare și adevăr. Omul trăiește doar atunci cînd are un scop și luptă pentru realizarea lui. O întrebare fundamentală a filozofiei este : ”Care sunt adevăratele valori ale vieții?” raspunsul meu la această întrebare este ca fiecare persoană își are idealul său, fie lupta pentru existență sau lupta pentru valorile de neam și țară, răspunsul la această întrebare pentru fiecare persoană se delimitează la concepțiile pentru care luptă și trăiește.
 Totul ce s-a realizat pe parcursul istoriei se datorează luptei pentru ideal și valoare, și daca fiecare dintre marile personalități ar fi renunțat la ideea pentru care lupta lumea , ar fi aratat cu mult mai sumbru si obscur.
 Dacă doriți sa capatați valoare niciodată nu va deziceți de concepțiile voastre. Mereu luptați pentru realizarea lor și neaparat veti cîntări ceva in ochii societații din care faceți parte.
 În Republica Moldova societatea este construită pe lingușire față de cei care sunt cu o treaptă mai sus : fie primar, deputat, director sau președinte. Toți se subordoneaza chiar daca uneori merg peste propriile principii și valori , acest lucru ne-a facut sa ne aflam unde ne aflam. Mentalitatea drogată a societații o să o putem schimba prin fapte concrete care depind numai de atitudinea noastra față de ceia ce se petrece în jur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu