Pagini

18 decembrie 2011

”Noi” sau ”Ei”!

Fiecare societate umană are un principiu de viață, din acestă cauză toate popoarele lumii se evidențiază și ocupă un loc aparte în ceia ce noi numim ”lumea ce ne înconjoară”. Nu mă voi rușina să spun ca noi niciodată nu vom putea fi ca germanii sau englezi acest lucru se datorează faptului că fiecare națiune are o istorie individuală fară care nu poate exista limba și cultura lor care sa format o data cu scurgerea timpului pe pământul istoric al națiunei date. Ținând cont de aceasta nu putem vorbi despre națiunea moldovenească ca un component individual, de fapt noi suntem un constituent din națiunea română fară care nu putem exista , întreg patrimoniul istoric și cultural pe care il avem noi este de fapt o părticică din patrimoniul românesc.
 Republica Moldova va putea exista ca țară independentă însă nu va avea un viitor, peste ceva timp ea va fi ingițită de corupție și  mizerie, în prezent noi suntem ca o floare ce nu are rădacini și din această cauza ea nu poate sa se alimenteze cu acele saruri si minerale care îi permit să existe, radacinele nu se vad la prima vedere, noi putem observa inexistența lor doar cînd floarea este uscată și arsă de razele solare . Daca noi ne vom mișca mai departe și vom nega identitatea noastră românească noi riscăm să dispărem ca națiune. Orșice mecanism în lipsa unei componente  nu poate lucra mai departe, dacă noi vom închide ochi la lipsa acestui component riscăm să uzăm și să defectam celelalte piese a mecanism , în Republica Moldova procesul de uzare a început... priviți ce se petrece cu limba, cultura și istoria noastră, deschideți ochii fraților și priviți cine se află în fruntea statului nostru... 
 Cine conduce țară? Sunt numai două variante de raspuns: ”noi” sau ”ei”
 Nu marginalizați faptele stramoșilor noști căci ei au luptat pentru noi pentru cei care acum stau in fața monitoarelor aratați că acele jertfe pe care lea oferit strabuni nostri pentru noi nu au fost în zădar. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu